Speltpannenkoekjes met bosvruchten

Het is zondagochtend en onder het genot van een kop koffie bladerde ik door het boekje van de Jumbo. Ik had geen zin in mijn gewoonlijke bak kwark of een boterham en besloot gezonde pannenkoeken te maken van de Jumbo. Gelukkig heb ik altijd speltmeel of havermout (meel) in huis en besloot ik te gaan bakken.

Tijdens het bakken bedacht ik al hoe ik de pannenkoekjes op beeld wou zetten en ik maakte alles klaar voor de foto. Zie onderstaande beelden. Krijg je ook al trek?

Wat heb je nodig voor 4 personen:


400 gram speltmeel (mag ook met havermoutmeel)
1 ei
450 ml halfvolle melk (mag ook amandelmelk zijn)
3 el. kokosolie
1 doosje bosvruchten ( uit de diepvries)
1 el. honing

Hoe maak je het klaar:

Strooi het meel in een kom en voeg het ei en de melk toe en klopt met een garde tot een glad beslag. Verhit in een koekenpan 2 el olie en schep 4 bergjes beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes 3 minuten per kant goudgeel en gaar. Bak op dezelfde manier met de rest van de olie en het beslag de andere pannenkoekjes.

Verwarm intussen in een steelpan de bevroren bosvruchten met de honing en 1 el. water. Roer totdat de bosvruchten ontdooid zijn en er zich een heerlijke saus vormt.

Leg de pannenkoekjes op een bord en verdeel er de bosvruchtensaus over. Lekker met eventueel wat kwark of cottage cheese erbij.

Smakelijk ❤


Archief
Zoeken op tags