Spaghetti met spinazie en spiegelei

Een aantal jaar geleden maakte ik dit heerlijke en makkelijke recept van Allerhande de eertse keer. Het was al een tijd geleden dat het op tafel stond en daar bracht ik vorige week verandering in. Natuurlijk hoort er een mooie foodfoto bij. Voordat ik aan de slag ging met het maken van dit gerecht, zocht ik naar een mooi licht plekje in mijn woonkamer. Ik bedacht vervolgens hoe ik deze foto wilde nemen en begon met een lege pan, lepel en doek. Ik maakte een foto om te kijken of het er goed uitzag op beeld. Toen het eten klaar was, zette ik de pan "met eten" op dit zelfde plekje neer en klikte een aantal mooie beelden. Het voordeel om vooraf al naar props, licht en compositie te zoeken is dat je je eten gewoon warm kunt opdienen en niet koud hoeft te eten.

Wat heb je nodig voor 4-6 personen:

350 gram volkoren spaghetti
3 el olijfolie
3 zakken verse spinazie
3 tenen knoflook
1 bekertje crème fraiche (light)
4 eieren
parmezaanse kaas

Hoe maak je het klaar:


Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Voeg steeds een portie spinazie toe en laat al omscheppend slinken voordat u een nieuwe portie toevoegt. Herhaal tot alle spinazie geslonken en het vocht verdampt is. Bak de knoflook 1 min. mee. Draai het vuur laag en voeg de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Breek er voorzichtig de eieren boven, probeer de dooier heel te houden. Bak de spiegeleieren op laag vuur. Schep de spaghetti door de spinazie en verdeel over 4 borden. Leg op elk bord een spiegelei en bestrooi met de parmezaanse kaas. Smakelijk ❤

Archief
Zoeken op tags