Monchoutaart met bastognekoekbodem

Deze heerlijke frisse taart maakte ik voor Finn's 8ste verjaardag afgelopen zaterdag. De taart viel gelukkig in de smaak bij iedereen, dus ik ga deze zeker vaker maken op een feestje of gewoon zomaar. Dit heerlijke recept heb ik van Zoete recepten.

Wat heb je nodig:

200 gram bastognekoeken
75 gram ongezouten boter
250 ml slagroom
1 zakje klopfix
1 zakje vanillesuiker
200 gram monchou (kleine zilveren pakje)
75 gram fijne kristalsuiker
2 blikjes kersen vlaaifruit van Hak

Hoe maak je het klaar:

Verkruimel de koekjes zo fijn mogelijk. Dit kan het beste in de blender, maar je kan de koekjes ook in een diepvrieszakje met een deegroller fijn rollen.

Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter. Haal van het vuur en voeg de bastognekoekkruimels toe aan de boter en meng het goed. Verdeel het hierna over de bodem van de bakvorm en druk aan met een lepel. Zet de vorm in de koeling.

Neem een kom en mix hier de slagroom samen met de klopfix en vanillesuiker in. Neem nog een kom en mix daar de monchou samen met de suiker in. Schep de monchou nu bij de slagroom en mix kort op de laagste stand.

Haal de bakvorm weer uit de koelkast en verdeel en monchoumengsel gelijk over de bodem. Laat de taart een aantal uur opstijven in de koelkast.

Wanneer de monchoutaart goed is opgesteven kun je haar versieren met fruit.

Smakelijk ❤


Hashtags

#w3ndelicious #monchoutaart #bastogne #verjaardag

Archief
Zoeken op tags