Galette met pruimen en cream cheese

Eerlijk is eerlijk, dit recept heb ik niet zelf bedacht. Dit recept zag ik zo vaak voorbij komen op mijn Instagram tijdlijn dat ik besloot dit zelf een keer te maken. Ik zag bij uit Pauline's keuken een recept hiervan met steenfruit. Heerlijk leek mij dit en dus maakte ik ze na, maar dan met pruimen. Eén ding is zeker, dit ga ik vaker maken! Ik vind ze het lekkerst als ze net uit de oven komen. Krijgen jullie al trek?


Wat heb je nodig voor 6 stuks:

6 plakjes bladerdeeg ontdooit
200 gram roomkaas (Philadelphia naturel)
2 el poedersuiker
8 kleine pruimen
1 ei
1 el suiker


Hoe maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

Ontpit de pruimen en snijd het in dunne plakjes.

Meng de roomkaas met de poedersuiker. Snijd de hoekjes van het bladerdeeg rond af. Bestrijk het middelste gedeelte van het bladerdeeg met de roomkaas.

Verdeel de partjes pruimen over de roomkaas en vouw het bladerdeeg rondom naar binnen. Bestrijk de randen met ei en strooi er wat suiker overheen.

Bak de (mini) galette in 20 minuten goudbruin in de oven. Lekker met een bolletje vanille ijs of slagroom.

Smakelijk ❤

Hashtags

#w3ndelicious #foodfotografie #galette #pruimen