Hamburgers met nacho's en avocado

Ik had al enige tijd een leuk plaatje van een hamburger in mijn hoofd en zo ging ik aan de slag met het bedenken van een achter- en ondergrond en een leuke styling. Ik heb de styling heel sober gehouden omdat ik de hamburger er echt goed wou laten uitspringen. Ik gebruik hier mijn nieuwe backdrop van fotoachtergronden en mijn houten tafeltje als ondergrond. Krijg jij ook al zin in een hamburger met een biertje erbij?

Met de onderstaande foodfoto doe ik mee aan de NRC foto wedstrijd. Hoe leuk is dat?!

Mag ik op jullie stem rekenen? Zie onderstaande link.

https://foto.nrc.nl/Picture/view/70661?

Wat heb je nodig voor 2 personen :

250 gram rundergehakt
1 ei
2 el paneermeel of beschuit
halve rode ui gesneden in ringen
2 tomaten gesneden
halve rijpe avocado
handje nacho chips
2 blaadjes sla
augurk slices (naar eigen smaak)
zout & peper
1 el paprika poeder
1 teentje knoflook uitgeperst
1 el olijfolie
2 hamburger broodjes

Hoe maak je het klaar:

Meng het rundergehakt met het ei, paneermeel, kruiden, knoflook en maak hier hamburgers van. Verwarm de olie in een grillpan en bak de hamburgers totdat ze goed gaar zijn. Snijd de avocado doormidden en prak dit fijn met een vork. Voeg hier peper en zout aan toe. Beleg de broodjes nu met het vlees, sla, tomaat, augurk, ui, avocado en de nacho's.

Smakelijk ❤

Hashtags

#w3ndelicious #hamburger #foodfotografie

Archief