Bananen brood met pruimenjam

Wat was het lang geleden dat ik een bananenbrood gebakken had. Er lagen nog wat rijpe bananen in mijn fruitschaal en ik besloot er een ouderwets bananenbrood van te bakken. Ik maakte één brood met blauwe bessen en één zonder bessen. Tijdens het maken van de foodfoto's vond Moos mijn kat het heel leuk om mee te kijken :)

Wat heb je nodig voor 1 brood/cake:

3 bananen
3 eieren
200 gram boekweitmeel
1 tl. kaneelpoeder
1 tl. vanillepoeder
2 tl. bakpoeder
snuf zout
1 el. kokosolie
100 gram blauwe bessen (diepvries)

Hoe maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten (behalve de kokosolie) in een kom en roer alles met een garde of lepel goed door elkaar. Vet de cakevorm in met de kokosolie en schenk het beslag in de vorm. Zet het brood nu 45 minuten in de oven. Lekker om het brood met hüttenkäse en zelfgemkaate pruimenjam te beleggen.

Smakelijk ❤Archief
Zoeken op tags