Flatlay foto

Een flatlay foto is een foto die van bovenaf genomen wordt.  Je kan een gerecht laten zien met alle ingrediënten en props erbij. Leef je vooral uit met de styling en knoei bijvoorbeeld eens wat eten of ingrediënten zodat het net lijkt alsof je echt aan tafel zit of bezig bent met koken.

Zorg voor een mooie ondergrond (#backdrop) die leuk past bij jouw gerecht of producten.

Laat ook wat ruimte tussen de producten en voorkom zo een rommelige foto. 

Zelf stijl ik mijn foto's meestal op de vloer zodat ik de foto makkelijker kan nemen. Mocht je toch een flatlay foto willen nemen als je alles op tafel hebt gestyled, neem dan een stoel of krukje om een mooie foto te maken van bovenaf.

Zorg voor voldoende daglicht en gebruik eventueel een reflectiescherm.

Hieronder zie je verschillende flatlay's die ik genomen heb. Ik zou het leuk vinden als jullie ook aan de slag gaan met verschillende flatlay's van food, vertel een leuk verhaal en tag me zodat ik kan zien hoe mooi ze geworden zijn #challenge.