Props, interieur & licht

Yes, ik heb weer nieuwe props gekocht bij de kringloop winkel. Eindelijk leuke kleine vorkjes gevonden. Bestek is moeilijk te vinden (tenminste het bestek dat ik graag wil en zoek)...

Ook heb ik een klein pannetje gevonden waar ik al lang naar op zoek was. Wat ik in dit pannetje ga serveren weet ik nog niet, dus voor nu heb ik er wat eieren in gelegd.

Ook zag ik een heel leuk stoeltje staan. Ik twijfelde een tijdje omdat ik al een stoel heb en ik weinig plek heb om er 2 neer te zetten. Toch kon ik deze leuke stoel niet weerstaan en kocht ik 'm (zie onderstaande foto's)! Te leuk :)

Props zijn leuk om te gebruiken om een verhaal te vertellen bij je gerecht/foto. Zelf vind ik het heel leuk om met props een foto leuker te laten uitzien (styling). Voor sommige gerechten is er natuurlijk geen styling nodig en is een minimalistisch foto mooier.

Deze foto maakte ik met een paar zonnestralen die naar binnen schenen door mijn raam. Ik gebruik bij deze foto geen reflectiescherm waardoor er dus veel schaduw te zien is. Ik vind dit soms karakteristieker en mooier op beeld. Als je eten fotografeert, dan is het mooier om de schaduw tot een minimum te beperken en dan gebruik ik wel een reflectiescherm en diffuser. Met reflectieschermen kun je ervoor zorgen dat schaduwen zachter worden gemaakt. Zelf gebruik ik een stuk polystyreen (piepschuim).

Archief
Zoeken op tags