Liebster Award

Wauw, ook ik ben genomineerd voor de Liebster award. Wat is een Liebster award? Het is een virtuele award voor (beginnende) bloggers om je waardering uit te spreken, om een blog onder de aandacht te brengen en om elkaar beter te leren kennen. Je beantwoordt 10-11 vragen die je hebt gekregen. Vervolgens aan mij de eer om ook enkele bloggers te nomineren en hier vragen aan te stellen. Dit hoeven natuurlijk geen foodbloggers te zijn, andere blogs doen net zo goed mee. Ik voel me erg vereerd met maar liefst 3 nominaties die ik gekregen heb van knoeienmetinge, we_are_foodjunkies en thelittlecherrytree. Het is een lange lijst geworden omdat ik natuurlijk 2 x 11 en 1 x 10 vragen moest beantwoorden 😊 Met liefde kunnen jullie alle vragen inclusief mijn antwoorden lezen.

Inge’s vragen:

1.Wat ligt er standaard in je koelkast? Er ligt altijd kwark, cottage cheese en kipfilet in mijn koelkast. En natuurlijk ook altijd iets van groente.

2.Wat is je favoriete kookboek? Ik heb niet een echte favoriete. Heb er sowieso 3 liggen waar ik met regelmaat in kijk en dit zijn 2 boeken van Rens Kroes en één van Fitchef (droge spieren)

3.Uit welke keuken kook je het liefst? Dit is toch echt de Italiaanse keuken

4.Wat is je favoriete vakantiebestemming? Griekenland

5.Met welk gerecht win jij iemand’s hart? Met zelfgemaakte pizza voor mijn zoontje en mijn man

6.Wat is je favoriete seizoen qua eten/ingrediënten en waarom? De Lente. Heerlijke aardbeien en asperges

7.Waar ben je het meest dankbaar voor? Voor een heleboel :)

8.Van welke foodie zou jij graag eens een kookworkshop volgen? Dit vind ik toch best een lastige vraag. Dan zou ik toch kiezen voor een kok als Sergio Herman of Margo Reuten.

9.Als je een toverdrankje kon krijgen, die jou een nieuwe eigenschap/vaardigheid zou geven, wat zou je dan kiezen? Nog beter koken en fotograferen

10.Hoeveel tijd spendeer je in jou blog en wat doe je er nog naast? Ik spendeer best veel tijd hieraan.

11.Welk eten zouden ze uit de supermarktschappen mogen halen volgens jou en waarom? Chocolade, gewoon omdat ik dit TE lekker vind en en er niet vanaf kan blijven.

we_are-foodjunkies vragen:

1. Wie ben je? Mijn naam is Wendy en ik woon in Geleen, het Zuiden van Limburg. Ik ben gek op lekker eten, recepten maken en foodfotografie is mijn grote passie sinds kort.

2. Wat is je favoriete restaurant? Je kan beter vragen, welk restaurant niet 😊 Dit zijn er echt een boel, kan moeilijk kiezen. Het liefste eet ik in een Italiaans restaurant of een restaurant waar ik tapas kan eten met een lekkere Gin Tonic erbij. Ook Grieks eten kan ik erg waarderen.

3. Kook je op gevoel of helemaal volgens de regels? Meestal kook ik op gevoel. Soms, als ik een recept de eerste keer maak, kook ik ook echt volgens het recept.

4. Kan je 1 stukje van een reep chocolade nemen en de rest laten liggen? Neeeeeeeeeee 😊

5. Wat is je favoriete gerecht? Dat is echt een hoop. Ik ben een alles eter en proever. Als ik dan echt moet kiezen dan kies ik een lekkere carpaccio vooraf, een verse pasta met biefreepjes of scampi's als hoofdgerecht en Tiramisu na!

6. Wat eet je absoluut niet? Vlees met een vet randje en worst.

7. Welk (eigen) recept vind je het leukst om te maken? Cannelloni met spinazie & ricotta van Jamie Oliver vind ik heerlijk. Ook een Italiaans pestohaasje met serranoham en parmezaanse kaas, geserveerd met spaghetti aglio olio. Dit is dan wel geen eigen recept maar ik maak het graag als er gasten komen eten.

8. Hoeveel kookboeken heb je? Een stuk of 12

9. Met welke bekende persoon uit de foodbizz zou je wel eens samen willen koken of bakken? Niemand in het bijzonder. Zoals eerder vermeld in de vraag van Inge, zou ik wel eens een kookworkshop willen volgen bij b.v. Sergio Herman of Margo Reuten. 10. Wat at je als kind heel graag en wat absoluut niet? Ik at vroeger heel graag soep (nog steeds trouwens). Dan aten we zelfgemaakte erwtensoep met pannenkoeken na. Ook verheugde ik me altijd op Limburgs zuurvlees. Wat ik absoluut niet graag at, waren gekookte aardappels, spruiten en braadworst.

The little cherry tree vragen:

1.Wat zou je mensen willen laten denken als ze je blog lezen / je Instagram-pagina bekijken? Wauw wat maakt Wendy mooie foto’s en lekkere (gezonde) recepten 2.Wat is je grootste passie? Foodfotografie en de styling van gerechten en servies

3.Wat is je favoriete plek om een ​​foto te maken en waarom? Thuis op mijn keukentafel. Omdat ik hier alles bij de hand heb wat ik nodig heb voor mijn mooie food foto’s. Natuurlijk vind ik het ook leuk om buiten de fotograferen als het beter weer wordt, ook van de mooie natuur.

4.Welk gerecht of product is jouw favoriet voor het maken van een foto? Ik fotografeer het liefst iets met mooie kleuren, zoals tomaten, spinazie of blauwe bessen. Dit komt altijd heel mooi uit op foto. Vooral omdat ik graag fotografeer met donkere achter-en ondergronden.

5.Als ik het gouden uur zeg, waar denk je dan aan? In de “vroege” ochtend of in de avond fotograferen (zonsopgang en zonsondergang) 6.Wat is je favoriete eten, waarvan je het niet erg vindt om 's nachts wakker te worden? Chocolade

7.Als je de kans krijgt om een ​​gerecht te serveren aan Yotam Ottolenghi, wat zou dat dan zijn en waarom? Italiaans eten, daar hou ik zelf zo van 😊

8.Als je een moestuin zou hebben, wat zou dan het eerste zijn dat je denkt te planten en welk gerecht zou je ermee bereiden? Basilicum. Heerlijk in Italiaans eten zoals bijvoorbeeld een heerlijke pasta.

9.Als ik basilicum zeg, wat is dan het eerste dat in je opkomt? Haha Italiaans eten 😉

10.Wat is je favoriete kookboek? Ik heb niet een echte favoriete. Heb er sowieso 3 liggen waar ik met regelmaat in kijk en dit zijn 2 boeken van Rens Kroes en één van Fitchef (droge spieren)

11.Als je moest kiezen tussen gegrilde groenten met halloumi of spek en eieren, wat zou je dan kiezen? Ik zal je eerlijk vertellen dat ik geen idee had wat halloumi is, maar gelukkig hebben we Google 😊 Dan kies ik voor de gegrilde groente met halloumi.

Nu is het mijn beurt om leuke bloggers te nomineren voor deze award. Natuurlijk zou ik het liefste al mijn volgers nomineren maar moest helaas een keuze maken. Mag ik jullie voorstellen aan de volgende foodbloggers;

-Rianne van puurriant Zij inspireerde me, toen ik net begon met mijn foodblog, met haar mooie instagram feed. Mooie vrolijke kleuren met een bloemetje erbij. -Dominique van deslooveredominique Zij neemt altijd de tijd om een leuke reactie achter te laten en maakt zelf ook hele leuke foto’s van gezonde voeding. -Marianne van cookingmar Zij houdt net zoveel van foodfotografie als ik. Maakt prachtige foto’s waar ik jaloers op ben 😉 -Laela van laelasfood Zij kookt met veel passie heerlijke gerechten. Ze heeft me laatst geschreven dat ze chef geweest is in een tapas restaurant. I love tapas -Vega en wijn van vegaenwijn Omdat ik vaker de eer heb om een leuk recept te maken voor hen en omdat ik wel hou van een lekker wijntje 😉

-Aniek van flourgirl.nl Zij maakt prachtige foodfoto’s waar ik heel erg van houd. En natuurlijk ook lekker recepten.

Mijn vragen aan jullie:

1.Wie ben jij?